Etykiety

Ciuchy (1) Fotki (4) Gwiazdy (4) inne (6) Ja (8) moda (4) Podróże (4) Przepisy (3) reklama (2) zwierzaki (1)

sobota, 28 sierpnia 2010

Chili con carne

400 g dużej fasoli
2 cebule
smalec
400 g mielonej wołowiny
4 papryczki ostre
300 g pomidorów
sól
pieprz
mielona papryka
1 szklanka czerwonego wytrawnego wina

Fasolę namoczyć poprzedniego dnia, ugotować w tej samej wodzie do miękkości, posolić. Cebulę drobno pokroić, podsmażyć na smalcu, dodać zmieloną wołowinę, strąki oczyszczonych z gniazd nasiennych i pokrojonych papryczek oraz obrane ze skórki i pokrojone pomidory. Dusić pod przykryciem do miękkości, doprawić solą, pieprzem i mieloną papryką. Gdy mięso będzie miękkie, dodać odcedzoną fasolę, podlać czerwonym winem i gotować jeszcze kilka minut. Podawać z pieczywem.

http://www.dobrakuchnia.com/content/view/893/130/

To z tej stronki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz